proteze_iko_lego

IKO – UN sistem revolutionar de proteze LEGO pentru copii !

By bogdan, iulie 13, 2015

IKO este un sistem revolutionar, destinat copiilor cu handicap. Ii ajuta sa fie mai creativi, sociabili si in fond sa isi creeze o proteza intr-un mod jucaus si prietenos cu ajutorul sistemelor LEGO.

Ce se intampla daca copii si-ar putea folosi imaginatia pentru a crea propriile instrumente in functie de necesitati ? Asta s-a intrebat Carlos Arturo Torres un tanar designer columbian stabilit in Chicago. Impreuna cu LEGO Future Lab si Fundatia Cirec el a reusit sa devolte sistemele de proteze pentru copii cu ajutorul pieselor si motoraselor LEGO, facand totul o joaca pentru copiii cu dizabilitati. Copii cu handicap nu au neaparata nevoie de activitate fizica, ei isi pot concentra energia catre partea psihologica si sociala a activitatilor pe care le desfasoara. IKO a reusit sa imbine creatia si invatatul in acelasi timp cu ajutorul sistemelor LEGO, toate acestea cu un scop nobil: sa-i ajute pe cei mici sa isi creeze propria proteza.

Ti-a placut articolul ? LIKE !
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Opinii