42043-Mercedes-Benz_cutie

LEGO Technic anunta parteneriatul cu Mercedes-Benz – Arocs – 42043

By bogdan, iulie 13, 2015

Grupul LEGO si Daimler AG au anuntat un parteneriat in cadrul Comic Con-ului din San Diego. Rezultatul acestui parteneriat este un camion Mercedes-Benz Arocs 3245 care se va lansa spre vanzare de la 1 august.

Colaborarea dintre LEGO Group si Daimler AG nu putea sa aduca decat un camion de santier super puternic, unul dintre cele mai complexe camioane din lume – Mercedes Benz Arocs. Avand la baza un sasiu complex, sisteme de suspensii si de directie revolutionare, noul camion Mercedes care se va alatura coleciei Technic va putea inclusiv ridica si incarca materialele de pe santier cu ajutorul unui brat pneumatic. Asta il face sa fie unul dintre cele mai complexe camioane din lume.

Setul Technic cu codul 42043 , va contine 2793 (!!!) de piese, elemente de motorizare si noile pistoane pneumatice. Camionul Mercedes va masura nu mai putin de 54 cm lungime * 31 cm inaltime si 14 cm latime.

42043-Mercedes-Benz

„Acest camion se potriveste perfect cu LEGO Technic. Elementele care stau la baza sunt autenticitatea, functionalitatea, provocarea si determinarea in momentul construirii setului. La fiecare set nou dorim sa oferim fanilor Technic un model surprinzator care sa se apropie din punct de vedere tehnic si estetic cu cel real. Acest set ar trebui sa includa toate aceste caracteristici si prin el ne straduim sa introducem noi metode si elemente de constructie in cadrul temei Technic” declara Niels Henrik Horsted, Senior Marketing Manager in cadrul LEGO Group.

42043-Mercedes-Benz_2

Aceasta a fost si prioritatea principala pentru Andreas Gruber si pentru echipa sa din cadrul Mercedes-Benz: sa ghideze modelatorii LEGO catre o replica cat mai reala a lui Arocs. „Elementul cheie pe care l-am dezbatut cu designerii LEGO a fost reproducerea la scala reala si includerea in set a functiilor avansate ale Arocs-ului 3245. Ne-am dorit ca acest set sa reproduca cat mai aproape de realitate modelul Arcos 3245 astfel incat modelul vine echipat cu 9 suspensii, 4 osii, un nou element stabilizator si bineinteles noul sistem pneumatic 2.0 care ofera o modalitate mult mai usoara de conectare a pistoanelor si furtunelor” declara Andreas Gruber reprezentat Mercedes-Benz Trucks.

Dorind sa respecte in totalitate tematica LEGO Technic acest set vine cu instructiuni de constructie pentru un al 2-lea model, folosind aceleasi piese, un camion autentic si care la randul lui ofera aceeasi provocare in a-l construi.

Ti-a placut articolul ? LIKE !
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Opinii